неделя, 23 ноември 2014 г.

сладко от печени круши с карамфил /baked pears preserve with cloves


 

           В есенно настроение





Ароматно сладко от печени круши с карамфил


Нарязвам 3 кила круши на половинки, изчиствам семките и дръжките
Нареждам ги в голяма тава
Наръсвам ги с 1 кило захар (за любителите на по-сладкото сладко - 1 1/2 кила захар)
Поръсвам ги с малко канела и хвърлям 7-8 карамфилчета.
Пека ги в загрята фурна до зачервяване и до сгъстяване на сиропа - и докато ароматът изпълни цялата къща и вече не може да се издържа, без да си топне пръста човек в сладкото, за да го опита!
Веднага след изваждането от фурната, докато са още горещи, нареждам печените круши в буркани, заливам ги със сиропа от печенето и ги обръщам.


Готово! А в къщата божественият аромат остава с дни!










Няма коментари:

Публикуване на коментар